جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

رادیو ویکی پلاست | بسته پنجشنبه 9 مرداد 1399/ شماره 82
کاهش عرضه ها و معاملات در هفته نخست مرداد، زمزمه های جایگزینی افق به جای بهین یاب، صعود میانگین هفتگی دلار نیمایی به کانال 18 هزار و 200 تومان...
پست های رادیویی مرتبط:

کاهش عرضه ها و معاملات در هفته نخست مرداد

حجم عرضه ها 3 هزار و 220 تن و حجم معاملات، 2 هزار و 2 تن نسبت به هفته آخر تیرماه کاهش یافت. شروع تعطیلات تابستانی برخی واحدهای تولیدی، کسر یا صفر شدن سهمیه بهین یاب برخی واحدها که آمار تولید خود را در سامانه تجارت وارد نکرده بودند، خاموش شدن تعدادی واحدهای تولیدی به علت بالا رفتن قیمت مواد اولیه را می توان از دلایل کاهش حجم معاملات دانست.

آمار معاملاتِ هفته گذشته و هفته جاری، به ترتیب با 67 هزار و 307 تن و 65 هزار و 305 تن، هر دو به زیر 70 هزار تن رسیده و این کاهش در حالی رخ می دهد که نرخ دلار باید برای صادرکنندگان جذاب بوده و تولید و مصرف مواد اولیه را افزایش دهد. اما تعلیق کارت های بازرگانی صادرکنندگانی که موفق به رفع تعهد ارزی نشده بودند و تشریفات رفع تعهد ارزی برای تولیدکنندگان، کار را برای صادرکنندگان، که عمدتا به صورت ریالی به کشورهای همسایه صادرات می کردند، دشوار کرده است.

در هفته اول مرداد، انتظار می رفت با شارژ شدن سهمیه گروه هایی که میزان خرید از بهین یابِ آن‌ها، ماهیانه است، حجم معاملات، نسبت به هفته پیش افزایشی باشد اما بنا بر دلایلی که گفته شد، حجم معاملات پایین تر از هفته قبل ثبت شد.

قیمت های پایه‌ در یکشنبه هفته جاری، بیشتر از ناحیه دلار نیمایی تأثیر گرفت تا قیمت های جهانی. دلار نیمایی با 433 تومان افزایش، از 17 هزار و 944 تومان هفته قبل، به 18 هزار و 377 تومان در این هفته رسید. نگاهی به جدول مقایسه ای قیمت های پایه نشان می دهد که 13 گروه کالایی، دقیقا به اندازه میزان رشد دلار نیمایی، یعنی 2.41 درصد رشد کرده اند و معدود گروه هایی هم بالاتر و تعدادی نیز کمتر از این درصد رشد پیدا کردند.

متغیر مؤثر دیگر بر قیمت های پایه، یعنی قیمت های جهانی به دلیل نوسان پایین قیمت نفت و خوراک در بازارهای جهانی، در هفته ای که گذشت، چندان تأثیر مهمی روی قیمت های پایه نداشت و در هفته جاری هم، قیمت نفت در 43 دلار ثابت بوده و حتی به بالاتر و پایین تر از این قیمت نیز، اوج و فرود نکرد.

قیمت دلار در صرافی ملی هفته تقریبا کم تحرکی را پشت سر گذاشت، اما در بازار آزاد اتفاقات دیگری جریان داشت. دلار صرافی، شنبه و یکشنبه این هفته 20 هزار و 300 و از دوشنبه تا چهارشنبه، 20 هزار و 500 تومان و امروز با 300 تومان افزایش به 20 هزار و 800 تومان رسید. این تلاش بانک مرکزی برای تثبیت نرخ دلار در کانال 20 هزار تومانی در حالی بود که دلار بازار آزاد، نوسان زیادی بین کانال های 21 تا 23 هزار تومان را در این هفته از خود نشان داد.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟